En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Kilidi kapının resen kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı iyiceya kapanmaktadır.

Yangın merdivenleri sıklıkla yangın dolapları, yangın bapları veya öbür eşyalar aracılığıyla engellenebilir. Bu gidiş yangın tahliyesini zorlaştırır. Öncelikle, yangın merdivenlerinin erişimini her devir azade bırakmalkaloriız.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar ivedili hava simultane bapnın olanaklı olan en azca zaman kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu mekanizma sebebiyle kapı hareketsiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakalı her detaya değindiğimiz kırmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.

Kamu Binaları: Amme binaları, umumiyetle toplanmış olarak insanoğluın bulunduğu ve acil kalıp tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, hep binalarında yangın merdiveni zorunluluğu elan kesifı bir şekilde uygulanır.

Yangın ve ivedili hava Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da söylem edilen bu sektör bazı modellerde normal kapı koluna nüsha. 

Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, kendi kendine kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Her dakika boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir eşya, mobilya veya değişik bir güçlük bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Hızlı Muvasala: Baplar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda tahliye sorunlemleri dizi bir halde binalabilir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile yamanı kat ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli dünya oluşturur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran muayyen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Fakat süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page